Loading...

A digitális és UV nyomtatás a Sealmark Műanyagipari Kft. által alkalmazott egyik technológia, melynek segítségével egyedi és cégesített reklámeszközöket készítünk.

UV nyomtatás

UV nyomtatásnál a festék ultraibolya fény hatására polimerizálódik, nincs száradási ideje, a nyomtatás után azonnal feldolgozható. Az UV tintából nem párolog semmilyen oldószer, az egészségre nem ártalmas. A kész nyomat napfénytől nem fakul és ellenáll az időjárásnak. Merev vagy flexibilis, tekercses és táblás anyagok nyomtatására egyaránt remekül használható. Az oldószeres tintáknál teltebb, élénkebb nyomatot eredményez. Sötét felületekre fehér szín alányomással fotóminőségű nyomatok készíthetők, átlátszó alapanyagokra akár mindkét oldalon különböző grafika nyomtatható egy közbenső fehér réteg alkalmazásával.

Milyen alapanyagokra lehet UV nyomtatást használni?

UV nyomtatással a következő alapanyagokra dolgozhatunk: PVC, vinyl, mesh, canvas anyagok, habosított táblák, fa, fémlemezek, mágnesfólia, plexi, stb. Nyomtatókkal, tökéletes színes emblémákat készítünk, vagyis tárgyakra nyomtatunk. Kisebb mennyiség és sok szín esetén ez a leghatékonyabb megoldás.

Digitális- és ofszet nyomtatás

A nyomathordozó formátumát tekintve alapvetően kétféle nyomtatási eljárást különböztetünk meg: íves és tekercses (rotációs). Az íves nyomtatás szabadabb feldolgozást tesz lehetővé a vastagabb papírfajták esetében, ezzel szemben a tekercses nyomás vékonyabb papírok esetében alkalmazható.
A rotációs technológia nagyobb sebességet és nagyobb formátumot enged, így nagy példányszámoknál kedvezőbb ár érhető el. A nyomdaipar legelterjedtebb technikája a kb. 100 éve használt offset v. magyarosan ofszet-nyomás. Szó szerint átemelés, átmásolás, áthelyezés, azaz transzferálás. A kép a nyomólemezről először egy gumikendőre, majd a nyomathordozóra kerül. A nyomólemezre egyik oldalról a festékező henger hordja fel a festéket, másik oldalról a vizező henger hordja fel a vizet (újabban alkoholt). Mivel a vizes területen nem tapad meg a festék, csak a szárazon hagyott felületek veszik föl és adják tovább a festéket. Így kerül több henger átadásával a papírra a nyomat.

Mindennek az alapja egy fényérzékeny lemez, amelyre ráfotózzák a színre bontott grafikát. A nyomathordozó a vékony papírtól meghatározott vastagságú kartonig terjedhet (újabban esetleg műanyag is lehet), mivel hengerek között vezetve, meghajolva jut el a kirakóhoz. Közepes és nagy példányszámokra ideális.

A digitális technológiák legfőbb előnye, hogy az elektronikus fájlból közvetlenül nyomtatnak a nyomathordozóra, így időt és bizonyos példányszámig költséget spórolva meg azzal, hogy kihagyják a folyamatból a film és formakészítés költségeit. És ezzel teszik meg a legnagyobb lépést: minden egyes nyomat különbözhet a másiktól. Így minden címzettünk speciálisan neki szóló ajánlatot kaphat, személyesen a nevére címezve. Hátrányuk, hogy a magas működési költségek (főleg a festékárak) miatt egyelőre csak kis példányszámban versenyképesek az egyéb technológiákkal, illetve, hogy max. A/3 formátumban képesek nyomtatni az íves gépek. A nagy formátumú dekorációs nyomtatókat alapvetően két csoportra oszthatjuk attól függően, hogy kültéri vagy beltéri festékkel dolgoznak.

Digitális- és UV nyomtatással készült termékeink

Bevásárlókocsi érme gyártás - Sealmark Műanyagipari Kft. Dunaújváros

Bevásárlókocsi érme

Megnézem a webshopban
Sík hűtőmágnes gyártás - Sealmark Műanyagipari Kft. Dunaújváros

Sík hűtőmágnesek

Megnézem a webshopban
Mágneses könyvjelző gyártás - Sealmark Műanyagipari Kft. Dunaújváros

Mágneses könyvjelző

Megnézem a webshopban
Mágnesnaptár gyártás - Sealmark Műanyagipari Kft. Dunaújváros

Mágneses naptár

Megnézem a webshopban
Sík hűtőmágnes gyártás - Sealmark Műanyagipari Kft. Dunaújváros

Fényképes hűtőmágnes

Megnézem a webshopban