Loading...

A műanyag fröccsöntés az a feldolgozási folyamat, amely során a fröccsöntőgép ömlesztő­hengerében hő hatására képlékennyé vált anyag nagy nyomással,
a késztermék alakjának megfelelő üregű szerszámba nyomva lehűl, megszilárdul, majd a szerszám nyitása után a kívánt formájú darab a szerszámból kidobódik.

A fröccsöntéssel széles termékskála állítható elő, és a fröccsöntés a leggyakrabban alkalmazott műanyag formázási eljárás.
Nagyrészt minden hőre keményedő és hőre lágyuló műanyag feldolgozható ezzel a technológiával. A másik nagy előnye a termékek reprodukálhatósága, ami nagyban hozzájárul a technológia népszerűségéhez. Továbbá a fröccsöntés nagymértékben automatizálható, a feldolgozott anyagok nem igények nagymértékű feldolgozást, és a labor költségek csak kis részét teszik ki a teljes költségeknek.

A technológia hátránya a feldolgozó egység nagy beruházási költsége, a gyártás során keletkező nagy mennyiségű hulladék – amit költséghatékonysági okokból újra feldolgoznak ugyan – és az, hogy a nagy gyártási volumen miatt minőségi visszacsatolás szükséges az automatizált rendszerben.
A műanyag fröccsöntés technológiája alapvetően egyszerű, a műanyag az ömlesztő hengerben képlékennyé válik majd megfelelő nyomás hatására a zárt szerszám üregébe került amit kitöltve lehűl, majd a nyitott szerszámból kidobódik.

Felkeltettük érdeklődését?

Egyedi fröccsöntött eszközre van szüksége? Vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, készséggel állnak rendelkezésre.

Műanyag fröccsöntéssel készült termékeink

Fényképes akril hűtőmágnes gyártás - Sealmark Műanyagipari Kft. Dunaújváros

Akril hűtőmágnesek

Megnézem a webshopban
Fényképes akril kulcstartó gyártás - Sealmark Műanyagipari Kft. Dunaújváros

Akril kulcstartók

Megnézem a webshopban
Bevásárlókocsi érme gyártás - Sealmark Műanyagipari Kft. Dunaújváros

Bevásárlókocsi érme

Megnézem a webshopban
Strandcikk gyártás - Sealmark Műanyagipari Kft. Dunaújváros

Strandcikkek

Megnézem a webshopban
Nock

Nock

Megnézem a webshopban